• Szathmáry Eörs előadása videón

  Szathmáry Eörs előadása videón

  Mi volt az evolúció messze legnagyobb „dobása” a földi élővilág történetében? Miért nem valószínű, hogy ez sok más helyen is megtörtént a galaxisban? Lehetséges, hogy antikopernikuszi fordulat előtt állunk a tudományban? Szathmáry Eörs előadása a 2015-ös MTÜ-ről mostantól megtekinthető videón.

  Tovább
 • Chikán Attila és Kocsis Károly előadása videón

  Chikán Attila és Kocsis Károly előadása videón

  Visszaigazolta-e az ország gazdasági teljesítménye az 1989–1990-es várakozásokat? Volt-e, van-e akkor és most esélyünk arra, hogy felzárkózzunk a nyugat-európai mintaországokhoz? Melyek a migráció témakörének legfontosabb tényei, és milyen új kihívásokkal kell szembenéznünk? E kérdésekre Chikán Attila és Kocsis Károly adott választ a Magyar Tudomány Ünnepén. Előadásaik mostantól megtekinthetők videón.

  Tovább
 • Maróth Miklós előadása videón

  Maróth Miklós előadása videón

  Köszönhet-e valamit Európa az iszlámnak? A kérdés az elmúlt években heves vitákat váltott ki Európa nyugati felén. Kevesebb izgalmat okozott, pedig legalább ugyanilyen fontos, hogy miként rajzolta át az arisztotelészi hagyomány Európa szellemi képét. Egyebek mellett ezekre a felvetésekre adott választ Maróth Miklós orientalista, akadémikus a Magyar Tudomány Ünnepén. Előadásának felvétele mostantól megtekinthető videón.

  Tovább