Az MTA hírei

 • Elhunyt Horn Artúr

  2003.11.24.

  93 esztendős korában meghalt Horn Artúr egyetemi tanár akadémikus.Úgy emlékezünk rá, mint aki a huszadik században a magyar állattenyésztés és genetika tanára és meghatározó egyénisége volt és akinek hatása a huszonegyedik századra is kiterjed.

 • Elhunyt Farkas Tibor

  2003.11.15.

  Farkas Tibor akadémikus kevesek által művelt tudományág élmezőnyében számontartott tudós, tekintélyes lipidkutató volt. Szerencsésnek tartotta magát, amiért egész életében "szórakozhatott". Azzal foglalkozott, amit szeretett.

 • Teller Ede az eget kémleli

  2003.11.05.

  A hidrogénbomba atyja a béke híve. Büszke rá, hogy sohasem használták rettenetes fegyverét, de a legbüszkébb arra, hogy ezzel megakadályozta a harmadik világháborút. Hisz benne, hogy az elrettentés erejével megfékezhető a pusztító szándék. A "bombagyártó" Teller Ede békésen él stanfordi otthonában, egyedül, családja nélkül, de nem magányosan, hiszen öt hölgy segíti mindennapjait. A 96. évébe lépő [...]

 • Megnyílt az MTA KOKI Orvosi Géntechnológiai Részlege

  2003.10.01.

  Európa egyik legkorszerűbb orvosi géntechnológiai központját nyitotta meg Vizi E. Szilveszter az MTA elnöke, Magyar Bálint oktatási miniszter és Pálinkás József akadémikus, volt oktatási miniszter. Jelen volt Siegler András kutatási helyettes államtitkár, Kroó Norbert az MTA főtitkára, valamint számos akadémikus és egyetemi tanár.

 • A magyar tudomány a Balatonért

  2003.09.17.

  2003. szeptember 17-én a Magyar Tudományos Akadémia Balaton Bizottsága "A magyar tudomány a Balatonért" címmel konferenciát rendezett. A nagy érdeklődést és visszhangott kiváltó, tartalmas eseményről széles körben tudósított a sajtó.